nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Farsbøffer med kartoffelgratin

400 g kartofler
50 g reven emmentaler
¾ dl kaffefløde

100 g kogte kartofler
250 g hakket kalve- og svinekød
1 spsk hakket løg
½ dl kaffefløde
1 bg past. helæg
2 tsk flydende margarine

4 skiver tomat
4 tsk danablu

150 g icebergsalat
75 g druer
2 tsk olivenolie
1½ tsk balsamicoeddike

Kartofler i tynde skiver kommes i et smurt ovnfast fad og drysses med salt. Reven emmentaler fordeles over og fløden hældes ved, hvorefter fadet dækkes med folie og stilles i ovnen ved ved 200° i 45 minutter.

De kogte kartofler moses godt og blandes med kødet. Løg, fløde, æg, salt og peber tilsættes, og røres sammen til en fast fars. Farsen formes til 4 farsbøffer som steges i margarine 5 minutter på hver side, hvorefter de kommes i fadet ovenpå kartoflerne.

En skive tomat lægges på hver krebinet, danablu kommes ovenpå og fadet stilles i ovnen uden folie ved 225° i 10 minutter.

Salaten skæres i strimler, druerne halveres og kernerne fjernes. Salat og druer blandes. Olivenolie og eddike røres sammen og hældes over.

hbk xhakket icebergsalat med druer
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.403 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 43 g 22%
Kulhydrat 60 g 30%
Fedt 44 g 48%
Alkohol 0 g 0%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak139.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.