nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Kødboller med grønsager

450-500 g kartofler
1½ dl mælk

200 g hakket oksekød
1-2 spsk vand
¼ rødløg
2 spsk hakket persille

1 rødløg
2 tsk flydende margarine
½ fed hvidløg
2-3 gulerødder
½ squash
125 g champignon
½ tsk Herbes de Provence
2 dl vand

2 tomater
¼ dl vand
1 spsk majsstivelse

Kartoflerne skæres i mindre stykker og koges i vand uden salt i 20 minutter. Vandet hældes fra, kartoflerne moses og piskes med kogende mælk, inden de tilsmages med salt og lidt hvid peber.

Kødet røres til fars med vand, fint hakket rødløg, persille, salt og peber. Formes til kødboller på størrelse med en valnød og koges i letsaltet vand i 4-5 minutter. Bollerne tages op med en hulske og lægges til afdrypning.

Løg i halve skiver svitses i margarine med presset hvidløg i en gryde. Gulerødder og squash i skiver, champignon i kvarte, Herbes de Provence, vand, salt og peber tilsættes og grønsagerne koges under låg i 5 minutter.

Tomater skoldes, flås, udskæres i kvarte kommes i gryden, hvorefter grønsagerne koges yderligere 5 minutter inden vand udrørt med majsstivelse tilsættes og gives et kort opkog. Kødbollerne tilsættes og varmes.

kbl xhakket kartoffelmos
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.689 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 39 g 25%
Kulhydrat 76 g 48%
Fedt 19 g 27%
Alkohol 0 g 0%

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende 125 g champignon.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak141.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.