nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Lammefrikadeller

200 g hakket lammekød
½ spsk mel
1 fed hvidløg
¼ tsk stødt rosmarin
2 spsk hakket persille
1 tsk olivenolie

2½ dl yoghurt naturel
¼ agurk
½ fed hvidløg
½ tsk sukker
¼ tsk salt

1½ dl bulgur
2¼ dl vand
¼ tsk salt

1 dl frosne ærter
½ dåse majs á 160 g netto
¼ rød peberfrugt

Kødet røres til fars med mel, hakket hvidløg, knust rosmarin, persille, salt og peber. Farsen formes til små frikadeller, som hviler i køleskabet i 1 time, inden de steges 5-6 minutter på hver side i olivenolie.

Yoghurt naturel afdryppes i et kaffefilter i et par timer. Agurken rives groft, væden knuges fra i hånden, og den revne agurk blandes med yoghurten i en skål. Presset hvidløg, sukker og salt tilsættes og tzatzikien trækker mindst 30 minutter.

Bulgur skylles godt, kommes i kogende vand med salt og koges 10 minutter ved svag varme.

De frosne ærter kommes i kogende vand med salt og koges op et øjeblik, hvorefter majs og rød peberfrugt i små terninger tilsættes og varmes.

fri xhakket tzatziki
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.188 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 27 g 21%
Kulhydrat 62 g 48%
Fedt 18 g 31%
Alkohol 0 g 0%

I stedet for at afdryppe 2½ dl yoghurt naturel kan tzatzikien tilberedes med 1¼ - 1½ dl græsk yoghurt 2%.

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende ½ dåse majs.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak143.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.