nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Græske frikadeller med kartoffel-squash gratin

400 g kartofler
½ tsk timian
1 fed hvidløg

100 g salattern
1 squash
1 spsk olivenolie

200 g hakket lammekød
½ løg
1 fed hvidløg
2 spsk rasp
1 spsk hakket persille
½ dl vand
1 bg past. helæg
¼ tsk salt
2 tsk flydende margarine

Kartofler i tynde skiver kommes i et smurt ovnfast fad, drysses med salt, peber, timian og fint hakket hvidløg. Fadet dækkes med folie og stilles i ovnen ved 200° i 20 minutter.

Folien fjernes, salattern smuldres og halvdelen drysses på kartoflerne. Squash i tynde skiver kommes ovenpå, dryppes med olivenolie og drysses med salt inden resten af de smuldrede salattern fordeles øverst. Fadet stilles så tilbage i ovnen uden folie i yderligere 40 minutter.

Kødet røres til fars med fint hakket løg, hvidløg, rasp, persille, vand, æg og salt og stilles i køleskabet 1 time. Farsen formes så til frikadeller, som steges i margarine ved jævn varme i 5-6 minutter på hver side.

fri xhakket
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.704 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 41 g 25%
Kulhydrat 52 g 33%
Fedt 30 g 42%
Alkohol 0 g 0%

Kartoffel-squash gratinen kan selvfølgelig også serveres som tilbehør til almindelige frikadeller.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak144.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.