nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Shepherd's pie

400 g kartofler
1½ dl mælk

1 løg
2 gulerødder
½ stilk blegselleri
200 g hakket lammekød
1 fed hvidløg
½ tsk knust rosmarin
1½ spsk tomatkoncentrat
½ dl vermouth
½ dl vand

1 spsk rasp
1 spsk reven parmesan
2 tsk olivenolie

150 g grønne bønner

Kartoflerne skæres i mindre stykker og koges i vand uden salt i 20 minutter. Vandet hældes fra, kartoflerne moses og piskes med kogende mælk, inden de tilsmages med salt og lidt hvid peber.

Hakket løg, gulerødder i terninger og blegselleri i tynde skiver svitses nogle minutter i olivenolie. Kødet tilsættes og svitses under omrøring til det har skiftet farve, hvorefter fint hakket hvidløg, rosmarin, tomatkoncentrat, vermouth og vand tilsættes og koges under låg i 20 minutter. Yderligere vand kan tilsættes hvis nødvendigt. Tilsmages med salt og peber og hældes i et ovnfast fad.

Kartoffelmosen fordeles over, drysses med rasp og parmesan, dryppes med olivenolie og stilles i ovnen ved 200° i 20 minutter.

Bønnerne kommes i kogende vand med salt og koges 6-7 minutter for friske og 2-3 minutter for frosne bønner.

ovn xhakket
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.718 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 31 g 19%
Kulhydrat 68 g 43%
Fedt 24 g 34%
Alkohol 3 g 4%
Retten kan også tilberedes med hakket oksekød, det bliver så Cottage Pie i stedet for Shepherd's Pie.
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak146.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.