nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Kødboller med bacon i fad

250 g hakket svinekød
½ løg
1 fed hvidløg
1 bg past. helæg
1 knsp ingefær
1 knsp cayennepeber
1 knsp allehånde
1 rødløg
4 skiver bacon
1 tsk timian
½ spsk olivenolie

2 bg past. helæg
½ dl kaffefløde
100 g kartofler
25 g reven emmentaler

150 g grønne bønner

2 stk brød

Kødet røres til fars med hakket løg og hvidløg, æg, ingefær, cayennepeber, allehånde, salt og peber. Farsen formes til små boller, som lægges i et smurt ovnfast fad. Rødløg i både og bacon i mindre stykker lægges mellem kødbollerne. Drysses med timian, dryppes med olivenolie, og stilles i ovnen ved 200° i 15 minutter.

Æg røres sammen med kaffefløde. Fint revne kartofler, emmentaler, salt og peber tilsættes, og blandingen hældes i fadet, som så står i ovnen i 25 minutter mere.

Bønnerne kommes i kogende vand med salt og koges 6-7 minutter for friske og 2-3 minutter for frosne bønner.

Serveres med brød.

kbl xhakket
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.154 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 54g 29%
Kulhydrat 57 g 31%
Fedt 33 g 40%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen inkluderer 60 g brød pr. person.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak147.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.