nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Boller i karry

250 g hakket kalve- og svinekød
½ løg
½ fed hvidløg
½ spsk rasp
1 bg past. helæg
1 tsk salt
¼ tsk karry
½ dl mælk

½ løg
½ spsk flydende margarine
1-2 tsk karry
1 spsk hvedemel
3 dl kogevand
2 tsk kyllingefond
½ æble

1½ dl ris
3 dl vand
1 knsp salt

200 g frosne ærter

2 spsk mango chutney

Kødet røres med fint hakket løg, presset hvidløg, rasp, æg, salt, karry og mælk til en forholdsvis fast fars, som stilles i køleskabet ½-1 time.

Farsen formes til boller med en spiseske og koges i letsaltet vand 7-8 minutter, hvorefter de tages op med en hulske og lægges til afdrypning. Kogevandet gemmes til sovsen.

Hakket løg svitses 5 minutter i margarine med karry. Mel drysses i, og kogevandet tilsættes lidt ad gangen under piskning. Sovsen tilsættes kyllingefond og reven æble, hvorefter den smages til med salt og peber.

Risene drysses i kogende vand med salt, koges ved svag varme i 20 minutter, og står så på eftervarmen et par minutter.

De frosne ærter kommes i kogende vand med salt og koges 1-2 minutter.

Serveres med mango chutney.

kbl xhakket
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.883 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 38 g 23%
Kulhydrat 80 g 47%
Fedt 23 g 30%
Alkohol 0 g 0%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak149.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.