nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Farsbøffer med bulgursalat

2½ dl yoghurt naturel
¼ agurk
½ fed hvidløg
½ tsk sukker
¼ tsk salt

1 dl bulgur
1½ dl vand
1 knsp salt
½ rødløg
½ grøn peberfrugt
125 g cherrytomater
¼ squash

2 tsk citronsaft
1 spsk olivenolie
1 spsk tomatpuré
½ fed hvidløg
½ tsk paprika
2 spsk hakket persille

250 g hakket oksekød
¼ fintrevet løg
½ fed presset hvidløg
1 bg past helæg
2 spsk rasp
1 spsk hakket persille
½ tsk stødt spidskommen
¼ tsk stødt koriander
½ spsk olivenolie

Yoghurt naturel afdryppes i et kaffefilter i et par timer. Agurken rives groft, væden knuges fra i hånden, og den revne agurk blandes med yoghurten i en skål. Presset hvidløg, sukker og salt tilsættes og tzatzikien trækker mindst 30 minutter.

Bulgur skylles godt, kommes i kogende vand med salt og koges 10 minutter ved svag varme. Hakket rødløg, peberfrugt i små terninger, cherrytomater i halve og squash i tynde kvarte skiver blandes med den kogte bulgur.

Citronsaft røres med olivenolie, tomatpuré, presset hvidløg, paprika og hakket persille og vendes med de øvrige ingredienser, hvorefter bulgursalaten tilsmages med salt og peber.

Oksekød røres med revet løg, hakket hvidløg, æg, rasp, persille, spidskommen, koriander, salt og peber. Formes til 4 små bøffer, som steges 3-4 minutter på hver side i olivenolie.

hbk xhakket tzatziki
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.725 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 38 g 24%
Kulhydrat 57 g 35%
Fedt 29 g 41%
Alkohol 0 g 0%

I stedet for at afdryppe 2½ dl yoghurt naturel kan tzatzikien tilberedes med 1¼ - 1½ dl græsk yoghurt 2%.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak154.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.