nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Krebinetter med porrer og gulerødder

400 g kartofler

1 porre
1-2 gulerødder
2 spsk vand
1 tsk flydende margarine

250 g hakket kalve- og svinekød
2 tsk flydende margarine

1 dl hønsebouillon
2 tsk flydende margarine
2 tsk hvedemel
½ bg past. æggeblommer
½ spsk kaffefløde
½ dl hvidvin

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Porre og gulerødder i ½ cm skiver dampes 15 minutter i vand med margarine og lidt salt.

Kødet formes til krebinetter, som vendes i mel og steges i margarine ved forholdsvis svag varme i 4-5 minutter på hver side. Krydres med salt og peber.

Bouillon bringes i kog, varmen dæmpes og sammenrørt margarine og mel tilsættes, hvorefter sovsen koges 3-4 minutter inden der røres i den. Gryden tages så af komfuret. Æggeblommer røres med fløde, lidt sovs tilsættes og blandingen kommes i gryden. Hvidvin tilsættes og sovsen smages til med salt og hvid peber.

hbk xhakket hvidvinssovs
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.709 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 9 g 9%
Kulhydrat 54 g 54%
Fedt 15 g 33%
Alkohol 2 g 4%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/hakket/hak159.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.