nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Kalvekoteletter med champignonsovs

450 g mellemstore kartofler
½ tsk salt
1 spsk flydende margarine
½ spsk rasp
1 spsk reven parmesan

2 tomater
½ fed presset hvidløg
½ tsk Herbes de Provence
½ spsk hakket persille
½ spsk rasp
½ tsk olivenolie

2 kalvekoteletter
½ spsk flydende margarine

125 g champignon
¾ dl kaffefløde
½ dl vand
2 tsk majsstivelse
1 tsk Dijon sennep
1 spsk cognac

Kartoflerne skrælles, og skæres i tynde skiver, som ikke går helt igennem. De lægges så i et smurt ovnfast fad, drysses med salt og stilles i ovnen ved 200° i 30 minutter. Margarine fordeles så på kartoflerne, rasp og parmesan blandes og drysses over, og kartoflerne stilles i ovnen 20-30 minutter mere, afhængig af størrelse.

Tomaterne skoldes, flås, halveres og stilles i et smurt ovnfast fad. Hvidløg presses over og tomaterne drysses med Herbes de Provence, persille, rasp, og salt. Olivenolie dryppes på og tomaterne stilles i ovnen 8-10 minutter ved 200°.

Kalvekoteletterne steges i margarine 2-3 minutter på hver side, hvorefter de krydres med salt og peber.

Champignon i skiver svitses derefter et par minutter. Fløde, vand udrørt med majsstivelse og sennep tilsættes, og sovsen koges et øjeblik, hvorefter den tilsættes cognac.

kkt xkvaeg hasselback kartofler provencetomater
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.177 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 45 g 24%
Kulhydrat 56 g 30%
Fedt 36 g 44%
Alkohol 2 g 2%

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende 125 g champignon.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/kvaeg/kvaeg101.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.