nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Kalvefrikassé

350 g kalvebov uden ben
3 kviste persille
½ tsk timian
1 laurbærblad
½ tsk salt
2 gulerødder
2 porrer

2 tsk flydende margarine
2 spsk hvedemel
2½ dl kogevand
½ dl kaffefløde
125 g frosne ærter

450-500 g kartofler
1½ dl mælk

2 spsk hakket persille

Kødet kommes i en gryde med vand så det lige dækker, bringes i kog og skummes. Persillekviste, timian, laurbærblad og salt tilsættes, hvorefter kødet koges under låg i 1½ - 2 timer. Hele gulerødder og porrer kommes i gryden og koges med de sidste 20 minutter.

Margarinen opvarmes i en gryde. Mel røres i og siet kogevand fra kødet tilsættes lidt ad gangen under piskning. Sovsen koges i 5 minutter, tilsættes kaffefløde og smages til med salt og hvid peber. Gulerødder og porrer skæres i skiver og varmes i sovsen sammen med ærterne.

Kartoflerne skæres i mindre stykker og koges i vand uden salt i 20 minutter. Vandet hældes fra, kartoflerne moses og piskes med kogende mælk, inden de tilsmages med salt og lidt hvid peber.

Hakket persille drysses over ved servering.

kbv xkvaeg kartoffelmos
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.155 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 55 g 30%
Kulhydrat 87 g 47%
Fedt 19 g 23%
Alkohol 0 g 0%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/kvaeg/kvaeg102.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.