nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Kalveschnitzel med citron

400 g kartofler
1 tsk flydende margarine
1 tsk olivenolie
¼ tsk stødt rosmarin

2 kalveschnitzler
1 spsk hvedemel
½ spsk flydende margarine
2-3 tsk citronsaft
2 spsk vand
3 spsk hakket persille
1 tsk reven skal af økologisk citron

300 g kinakål

Kartoflerne skrælles, koges 15-20 minutter i vand med salt og afkøles, hvorefter de skæres i kvarte og svitses på alle sider et par minutter ved god varme i margarine og olivenolie. Drysses med salt og rosmarin når de er færdige.

Kalveschnitzlerne skæres i smalle strimler, vendes i hvedemel, og steges 2-3 minutter i margarine under kraftig omrøring. Kødet drysses med salt og peber, hvorefter citronsaft, vand, persille og citronskal tilsættes og vendes med kødet.

Kinakål udskæres i passende stykker, dampes 2-3 minutter i vand med salt, og afdryppes derefter i en sigte.

ksn xkvaeg kartoffeltern
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.195 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 44 g 34%
Kulhydrat 45 g 35%
Fedt 18 g 31%
Alkohol 0 g 0%

Kalveschnitzel sælges ofte i supermarkederne som "Wienerschitzel", selvom kødet kan anvendes til mange andre retter.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/kvaeg/kvaeg103.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.