nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Oksekød med hvide bønner

100 g hvide bønner
1 lille løg
3 hele nelliker
½ tsk timian
1 laurbærblad

250 g skært oksekød
½ spsk flydende margarine

1 grøn peberfrugt
2-3 gulerødder
1 fed hvidløg
2 spsk tomatpuré
½ tsk paprika
¼ tsk basilikum
¼ tsk merian

2 stk brød

Bønnerne skylles og lægges i blød natten over i koldt vand. Udblødningsvandet kasseres og bønnerne bringes i kog i ½ liter frisk vand med løg istukket hele nelliker, timian og laurbærblad.

Kødet brunes i margarine og kommes i gryden med bønnerne.

Efter 30 minutter tilsættes peberfrugt i terninger, gulerødder i skiver, hakket hvidløg, tomatpuré, paprika, basilikum, merian, salt og peber, hvorefter retten koges 1 time mere. Løg med nelliker tages op og kasseres når retten er færdigkogt.

Serveres med brød.

skt xkvaeg
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.556 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 44 g 29%
Kulhydrat 68 g 45%
Fedt 17 g 26%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen inkluderer 60 g brød pr. person.

Vær opmærksom på, at tilberedningen af denne ret skal påbegyndes dagen før.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/kvaeg/kvaeg105.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.