nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Bøffer med grønsagsragout

400 g kartofler
1 tsk flydende margarine
1 tsk olivenolie
¼ tsk basilikum

½ løg
½ gul peberfrugt
½ rød peberfrugt
2 gulerødder
½ spsk olivenolie
1 fed hvidløg
5-6 g oliven med rød peber
1½ tsk kalvefond
1 dl vand
½ spsk majsstivelse
¼ tsk basilikum

2 bøffer
½ spsk flydende margarine

Kartoflerne skrælles, koges 15-20 minutter i vand med salt og afkøles, hvorefter de skæres i kvarte og svitses på alle sider et par minutter ved god varme i margarine og olivenolie. Drysses med salt og basilikum når de er færdige.

Hakket løg, peberfrugter og gulerødder i ½ cm terninger svitses 5 minutter i olivenolie i en gryde. Hakket hvidløg, oliven i skiver, kalvefond og vand udrørt med majsstivelse tilsættes. Grønsagerne krydres med basilikum, salt og peber og koges 3-4 minutter.

Bøfferne brunes på en tør pande og steges derefter i margarine 2-4 minutter på hver side, afhængig af udskæring, og hvor røde bøfferne skal være. Når bøfferne er færdigstegte, tages de af panden, drysses med salt og peber, stilles til side og hviler nogle minutter inden servering.

bof xkvaeg kartoffeltern
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.867 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 53 g 31%
Kulhydrat 58 g 35%
Fedt 26 g 34%
Alkohol 0 g 0%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/kvaeg/kvaeg111.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.