nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Osso buco

3-4 skiver kalveskank, 500-600 g
1 spsk flydende margarine
2 gulerødder
1 løg
1 stilk blegselleri
1 fed hvidløg

1 dl oksebouillon
1 dåse hele tomater
½ dl tomatpuré
½ tsk merian

450-500 g kartofler
1½ dl mælk

Kødskiverne ridses i kanten, vendes i mel og brunes i margarine i en gryde. Kødet tages op, hvorefter gulerødder i stave, løg i både, blegselleri i skiver, og hakket hvidløg svitses nogle minutter.

Kødet kommes tilbage i gryden, bouillon, dåsetomater med væde, tomatpuré, merian, salt og peber tilsættes og retten koges ved svag varme i 2½-3 timer.

Kartoflerne skæres i mindre stykker og koges i vand uden salt i 20 minutter. Vandet hældes fra, kartoflerne moses og piskes med kogende mælk, inden de tilsmages med salt og lidt hvid peber.

odv xkvaeg kartoffelmos
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.920 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 67 g 29%
Kulhydrat 72 g 31%
Fedt 41 g 40%
Alkohol 0 g 0%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/kvaeg/kvaeg112.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.