nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Ungarsk gullasch

300 g skært oksekød
½ spsk flydende margarine
1 løg
¼ tsk paprika
1 dl oksebouillon
½ dåse hele tomater
1 grøn peberfrugt

1-2 spsk tomatpuré
½ spsk majsstivelse
¼ dl vand

450-500 g kartofler
1½ dl mælk

60 g syltede agurker

Kødet brunes i margarine i en gryde og tages op. Hakket løg svitses nogle minutter, paprika tilsættes, hvorefter kødet kommes tilbage i gryden sammen med bouillon, dåsetomater med væde, salt og peber og koges i 1½ time. Peberfrugt i terninger koges med de sidste 15 minutter.

Når kødet er færdigkogt smages retten til med tomatpuré, salt og peber, tilsættes vand udrørt med majsstivelse og koges et øjeblik.

Kartoflerne skæres i mindre stykker og koges i vand uden salt i 20 minutter. Vandet hældes fra, kartoflerne moses og piskes med kogende mælk, inden de tilsmages med salt og lidt hvid peber.

Serveres med syltede agurker.

skt xkvaeg kartoffelmos
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.688 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 42 g 27%
Kulhydrat 71 g 45%
Fedt 20 g 28%
Alkohol 0 g 0%

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende ½ dåse hele tomater.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/kvaeg/kvaeg118.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.