nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Kalvebov med rødvin og grønsager

350 g kalvebov uden ben
½ spsk flydende margarine
1 løg
1 fed hvidløg
1¼ dl rødvin
3 gulerødder
¼ tsk timian
125 g champignon

½ spsk majsstivelse
¼ dl vand

450-500 g kartofler
1½ dl mælk

Kødet brunes i margarine i en gryde, løg i både tilsættes og svitses med sammen med presset hvidløg. Rødvin, gulerødder i stave, salt, peber og timian tilsættes og kødet koges ved svag varme i 1½ time. Champignon i skiver koges med de sidste 10 minutter.

Kød og grønsager tages op af gryden hvorefter skyen tilsættes vand udrørt med majsstivelse og tilsmages med salt og peber.

Kartoflerne skæres i mindre stykker og koges i vand uden salt i 20 minutter. Vandet hældes fra, kartoflerne moses og piskes med kogende mælk, inden de tilsmages med salt og lidt hvid peber.

kbv xkvaeg kartoffelmos
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.752 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 48 g 30%
Kulhydrat 69 g 43%
Fedt 15 g 21%
Alkohol 6 g 6%

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende 125 g champignon.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/kvaeg/kvaeg119.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.