nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Oksetykkam med krydderurter

350 g oksetykkam uden ben
½ spsk flydende margarine
1 tsk paprika
1 løg
2 gulerødder
½ fed hvidløg

2 dl oksebouillon
½ dl tomatpuré
½ tsk timian
½ tsk merian
½ tsk basilikum

¼ dl kaffefløde
1 spsk majsstivelse

400 g kartofler

250 g broccoli

Kødet brunes i margarine med paprika i en gryde, tages op, hvorefter løg i både, gulerødder i stave og hakket hvidløg svitses nogle minutter.

Kødet kommes tilbage i gryden, bouillon, tomatpuré, timian, merian, basilikum, salt og peber tilsættes og kødet steges under låg ved svag varme i 2 timer.

Kødet tages op, skyen tilsættes kaffefløde udrørt med majsstivelse og koges et par minutter inden den smages til med salt og peber.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Broccoli deles i mindre buketter og koges i vand med salt i 5-6 minutter.

tyk xkvaeg
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.035 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 48 g 27%
Kulhydrat 64 g 36%
Fedt 30 g 37%
Alkohol 0 g 0%

Oksetykkam sælges ofte i supermarkederne som "Gammeldags oksesteg" eller "Oksegrydesteg", hvor kødet er snøret sammen. Der er dog ikke noget i vejen for, at dele en sådan steg i flere stykker, anvende et af stykkerne til denne ret, og så gemme resten i fryseren.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/kvaeg/kvaeg128.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.