nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Oksetykkam med bordelaisesovs

400 g oksetykkam
½ spsk flydende margarine
2 dl vand
1 kvist timian
2-3 kviste persille
1 laurbærblad

4 skalotteløg
125 g champignon
½ dl rødvin
1¼ dl stegesky
1 spsk tomatkoncentrat
¼ dl vand
1 spsk majsstivelse

400 g kartofler

4-5 blommer
12 halve valnødder
1 tsk flydende margarine
1 spsk cognac
2-2½ spsk akaciehonning
2-3 tsk balsamicoeddike
1 tsk kalvefond

Kødet brunes i margarine i en gryde og drysses med salt og peber. Vand hældes ved, timian, persille og laurbærblad tilsættes, og kødet steges ved svag varme i 2½ time, hvorefter det tages op og stegeskyen sies.

Hakket skalotteløg og champignon i skiver svitses 10 minutter i margarine. Rødvin, stegesky, tomatkoncentrat og vand udrørt med majsstivelse tilsættes og koges et øjeblik inden sovsen smages til med salt og peber.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Blommer i både og valnødder brækket i mindre stykker svitses et par minutter i margarine. Cognac, honning, eddike, kalvefond, salt og peber tilsættes og koges 3-5 minutter uden låg. Den nøjagtige kogetid og mængde af akaciehonning afhænger af hvor modne blommerne er. Overskydende væde kan eventuelt hældes fra inden servering, hvis blommerne er meget modne.

tyk xkvaeg sur-søde blommer
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.842 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 49 g 22%
Kulhydrat 77 g 34%
Fedt 41 g 40%
Alkohol 5 g 4%

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende 125 g champignon.

Oksetykkam sælges ofte i supermarkederne som "Gammeldags oksesteg" eller "Oksegrydesteg", hvor kødet er snøret sammen. Der er dog ikke noget i vejen for, at dele en sådan steg i flere stykker, anvende et af stykkerne til denne ret, og så gemme resten i fryseren.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/kvaeg/kvaeg130.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.