nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Kalvebov i dild

350 g kalvebov uden ben
5 peberkorn
1 laurbærblad
2-3 dildkviste
½ tsk salt

½ spsk flydende margarine
1 spsk hvedemel
1 dl kogevand
½ dl mælk
1-2 spsk klippet dild
1 dl syrnet fløde

400 g kartofler

2 gulerødder
150 g blomkål

Kødet kommes i en gryde med vand så det lige dækker, bringes i kog og skummes. Peberkorn, laurbærblad, dildkviste og salt tilsættes, og kødet koges ved svag varme i 1½ time, hvorefter det tages op og kogevandet sies.

Margarinen varmes i en gryde. Mel røres i og kogevand og mælk tilsættes lidt ad gangen under piskning. Sovsen koges i 5 minutter, smages til med salt og hvid peber inden dild og syrnet fløde røres i.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Gulerødder i stave og blomkål i mindre buketter koges 10-12 minutter i vand med salt.

kbv xkvaeg
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.405 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 46 g 33%
Kulhydrat 53 g 38%
Fedt 19 g 29%
Alkohol 0 g 0%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/kvaeg/kvaeg131.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.