nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Kalveschnitzel med portvinssovs

½ squash
1 tsk olivenolie
100 g frosne ærter

400 g kartofler

2 kalveschnitzler
1 spsk hvedemel
½ spsk flydende margarine

½ dl hvid portvin
1 dl oksebouillon
½ dl kaffefløde
½ spsk majsstivelse

Squash skæres i 1 cm tykke skiver, drysses med salt og trækker 15-20 minutter, hvorefter skiverne aftørres, skæres i kvarte og svitses i olivenolie 6-7 minutter ved god varme. Ærterne tilsættes og varmes et øjeblik.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Kalveschnitzlerne vendes i mel og steges i margarine 2-3 minutter på hver side, hvorefter og krydres med salt og peber.

Portvin hældes på panden og koges ind til det halve. Kalvebouillon og fløde udrørt med majsstivelse tilsætte og koges et par minutter, hvorefter sovsen smages til med salt og peber. Sovsen kan eventuelt tilsættes et par dråber kulør.

ksn xkvaeg
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.455 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 46 g 32%
Kulhydrat 51 g 35%
Fedt 18 g 28%
Alkohol 4 g 5%

Kalveschnitzel sælges ofte i supermarkederne som "Wienerschitzel", selvom kødet kan anvendes til mange andre retter.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/kvaeg/kvaeg133.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.