nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Dansk gullasch

1 løg
2-3 gulerødder
1 spsk flydende margarine
½ tsk paprika

250 g skært oksekød
1 spsk hvedemel
2½ dl oksebouillon
½ dl tomatpuré

¼ dl vand
½ spsk majsstivelse

450-500 g kartofler
1½ dl mælk

200 g frosne ærter

Løg i halve skiver og gulerødder i skiver svitses i margarine tilsat paprika. Tages op og stilles til side. Kødet vendes i mel, brunes og drysses med salt og peber. Bouillon og tomatpuré tilsættes, hvorefter løg og gulerødder kommes tilbage i gryden og koges under låg i 1½ time.

Når kødet er færdigkogt smages retten til med salt og peber, tilsættes vand udrørt med majsstivelse og koges nogle få minutter. Der kan eventuelt også tilsættes et par dråber kulør.

Kartoflerne skæres i mindre stykker og koges i vand uden salt i 20 minutter. Vandet hældes fra, kartoflerne moses og piskes med kogende mælk, inden de tilsmages med salt og lidt hvid peber.

De frosne ærter kommes i kogende vand med salt og koges 1-2 minutter.

skt xkvaeg kartoffelmos
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.814 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 41 g 25%
Kulhydrat 78 g 47%
Fedt 21 g 28%
Alkohol 0 g 0%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/kvaeg/kvaeg135.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.