nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Oksetykkam med vildtsovs og æbler

400 g oksetykkam uden ben
½ spsk flydende margarine
2 knuste enebær
2 dl vand
¾ spsk ribsgelé
25 g bacontern

½ dl kaffefløde
1½ spsk majsstivelse

400 g kartofler

2-3 æbler
½ spsk flydende margarine

4 spsk tyttebærsyltetøj

Kødet brunes i margarine i en gryde. Drysses med salt, peber og knuste enebær. Vand, ribsgelé og bacontern tilsættes, hvorefter kødet steges under låg ved svag varme i 2½ time.

Kødet tages op, fløde udrørt med majsstivelse tilsættes, og sovsen koges et par minutter inden den smages til med salt og peber, og tilsættes et par dråber kulør.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Æbler skæres i tynde både og svitses 8-10 minutter i margarine. Drysses eventuelt med lidt salt og sukker.

Serveres med tyttebærsyltetøj.

tyk xkvaeg
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.714 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 47 g 22%
Kulhydrat 84 g 38%
Fedt 39 g 40%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen inkluderer 30 g tyttebærsyltetøj pr. person.

Oksetykkam sælges ofte i supermarkederne som "Gammeldags oksesteg" eller "Oksegrydesteg", hvor kødet er snøret sammen. Der er dog ikke noget i vejen for, at dele en sådan steg i flere stykker, anvende et af stykkerne til denne ret, og så gemme resten i fryseren.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/kvaeg/kvaeg136.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.