nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Kalveschnitzel med spegeskinke

400 g kartofler
1 spsk flydende margarine

1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 tsk olivenolie
250 g cherrytomater
1 knsp basilikum
1-1½ tsk balsamicoeddike

2 kalveschnitzler
2 tsk Dijon sennep
½ tsk salvie
2 skiver spegeskinke
½ dl reven mozzarella

200 g frosne ærter

Kartoflerne skrælles, skæres i 1 cm terninger og brunes i margarine et par minutter ved god varme, inden de steges videre i 20-25 minutter til de er møre. Kartoflerne omrøres et par gange under stegningen og drysses med salt når de er færdige.

Hakket skalotteløg og hvidløg svitses i olivenolie et par minutter. Cherrytomater halveres, tilsættes, og koges under låg ved svag varme i 20 minutter, hvorefter de smages til med basilikum, eddike, salt og peber.

Kalveschnitzlerne bankes let, smøres med sennep og drysses med knust salvie, salt og peber. Spegeskinke lægges på, mozzarella fordeles over, hvorefter schnitzlerne lægges i et ovnfast fad, som stilles i ovnen ved 250° i 7-8 minutter.

De frosne ærter kommes i kogende vand med salt og koges 1-2 minutter.

ksn xkvaeg råstegte kartofler krydrede cherrytomater
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.810 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 55 g 33%
Kulhydrat 54 g 34%
Fedt 25 g 34%
Alkohol 0 g 0%

Kalveschnitzel sælges ofte i supermarkederne som "Wienerschitzel", selvom kødet kan anvendes til mange andre retter.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/kvaeg/kvaeg138.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.