nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Oksetykkam med porter

400 g oksetykkam uden ben
½ spsk flydende margarine
2 dl porter
1 løg
1 gulerod
1 tsk sojasauce

½ dl kaffefløde
½ spsk majsstivelse

400 g kartofler

250 g spidskål
2 tsk olivenolie
1 pære
1 tsk akaciehonning

Kødet brunes i margarine i en gryde. Porter, løg i både, gulerod i skiver, sojasauce, salt og peber tilsættes, og kødet steges under låg ved svag varme i 2½ time.

Kødet tages op og sovsen pureres med en stavblender, eller passeres gennem en sigte, bringes i kog, tilsættes kaffefløde udrørt med majsstivelse, og koges nogle minutter, inden den smages til med salt og peber.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Spidskålen skæres i passende stykker, svitses i olivenolie 5 minutter og tages af panden. Pære i terninger svitses så nogle minutter inden de vendes med akaciehonning. Spidskålen kommes tilbage på panden og mørnes ved svag varme i 10 minutter.

tyk xkvaeg spidskål og pærer
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.751 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 49 g 22%
Kulhydrat 74 g 34%
Fedt 39 g 39%
Alkohol 6 g 5%

Oksetykkam sælges ofte i supermarkederne som "Gammeldags oksesteg" eller "Oksegrydesteg", hvor kødet er snøret sammen. Der er dog ikke noget i vejen for, at dele en sådan steg i flere stykker, anvende et af stykkerne til denne ret, og så gemme resten i fryseren.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/kvaeg/kvaeg145.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.