nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Oksetykkam med blommer

400 g oksetykkam uden ben
½ spsk flydende margarine
½ tsk estragon
1 dl tør vermouth
¾ dl vand
100 g blommer

½ dl kaffefløde
1 tsk majsstivelse
½-1 spsk ribsgelé

450-500 g kartofler
1½ dl mælk

200 g gulerødder
1 tsk flydende margarine
¼ tsk sukker
¼ dl marsala
½ dl vand

60 g syltede asier

Kødet brunes i margarine i en gryde og drysses med salt, peber og estragon. Vermouth og vand tilsættes og kødet steges under låg ved svag varme i 2½ time. Blommer halveres, udstenes, skæres i mindre stykker og tilsættes, når kødet har stegt i 1 time.

Kødet tages op, fløde udrørt med majsstivelse tilsættes og sovsen gives et kort opkog inden den smages til med salt, peber og ribsgelé. Sovsen kan eventuelt tilsættes et par dråber kulør.

Kartoflerne skæres i mindre stykker og koges i vand uden salt i 20 minutter. Vandet hældes fra, kartoflerne moses og piskes med kogende mælk, inden de tilsmages med salt og lidt hvid peber.

Gulerødderne skæres i 5 centimeter lange stave, svitses et par minutter i margarine i en gryde og drysses med salt, peber og sukker. Marsala tilsættes og koges et øjeblik inden vandet hældes i gryden. Gulerødderne koges så 20 minutter uden låg, til væden næsten er fordampet.

Serveres med syltede asier

tyk xkvaeg kartoffelmos
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.797 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 49 g 22%
Kulhydrat 77 g 35%
Fedt 37g 36%
Alkohol 9 g 7%

Oksetykkam sælges ofte i supermarkederne som "Gammeldags oksesteg" eller "Oksegrydesteg", hvor kødet er snøret sammen. Der er dog ikke noget i vejen for, at dele en sådan steg i flere stykker, anvende et af stykkerne til denne ret, og så gemme resten i fryseren.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/kvaeg/kvaeg146.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.