nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Oksetykkam med rodfrugtpuré

400 g oksetykkam uden ben
½ spsk flydende margarine
¼ tsk timian

1-2 løg
½ fed hvidløg
1 gulerod
2 dl vand
2 tsk kalvefond
1 laurbærblad

½ dl kaffefløde
½ spsk majsstivelse

350 g kartofler
150 g knoldselleri
100 g gulerod
75 g persillerod eller pastinak
1 løg

1 tsk flydende margarine
2 spsk hakket persille

Kødet brunes i margarine i en gryde og krydres med salt, peber og timian.

Løg i både, hvidløg i mindre stykker og gulerod i stave kommes i gryden sammen med vand, kalvebouillon og laurbærblad, hvorefter kødet steges ved svag varme i 2½ time.

Kødet tages op, laurbærblad fjernes, og grønsagerne pureres med en stavblender, eller passeres gennem en sigte, og bringes i kog. Fløde udrørt med majsstivelse tilsættes og sovsen koges et par minutter.

Kartofler, knoldselleri, gulerod og persillerod/pastinak i mindre stykker og løg i skiver koges 40 minutter i letsaltet vand. Grønsagerne moses og spædes med kogevand indtil de har en passende konsistens.

Margarine og hakket persille røres i mosen, og den tilsmages med salt og hvid peber.

tyk xkvaeg
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.360 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 49 g 25%
Kulhydrat 68 g 34%
Fedt 36 g 41%
Alkohol 0 g 0%

Oksetykkam sælges ofte i supermarkederne som "Gammeldags oksesteg" eller "Oksegrydesteg", hvor kødet er snøret sammen. Der er dog ikke noget i vejen for, at dele en sådan steg i flere stykker, anvende et af stykkerne til denne ret, og så gemme resten i fryseren.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/kvaeg/kvaeg147.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.