nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Græsk gryderet (Stifado)

400 g oksetykkam uden ben
1 spsk hvedemel
1 spsk olivenolie
200 g skalotteløg
1 fed hvidløg
1½ dl oksebouillon
1 tsk rødvinseddike
1 spsk tomatkoncentrat
2 laurbærblade
1 tsk stødt rosmarin

400 g kartofler
1 tsk flydende margarine
1 tsk olivenolie
¼ tsk oregano

2-3 gulerødder
2 spsk vand
1 tsk flydende margarine
¼ tsk oregano

Kødet udskæres i store terninger, vendes i mel og brunes i olivenolie. Groft hakkede skalotteløg og hakket hvidløg tilsættes og svitses nogle minutter inden bouillon, rødvinseddike, tomatkoncentrat, laurbærblade, rosmarin, salt og peber tilsættes. Kødet steges så under låg i 2½ time. Yderligere bouillon kan tilsættes hvis nødvendigt.

Kartoflerne skrælles, koges 15-20 minutter i vand med salt og afkøles, hvorefter de skæres i kvarte og svitses på alle sider et par minutter ved god varme i margarine og olivenolie. Drysses med salt og oregano når de er færdige.

Gulerødderne skæres i skiver eller stave og dampes 15 minutter i vand med margarine, salt og oregano.

tyk xkvaeg kartoffeltern
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.554 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 50 g 24%
Kulhydrat 58 g 28%
Fedt 45 g 48%
Alkohol 0 g 0%

Oksetykkam sælges ofte i supermarkederne som "Gammeldags oksesteg" eller "Oksegrydesteg", hvor kødet er snøret sammen. Der er dog ikke noget i vejen for, at dele en sådan steg i flere stykker, anvende et af stykkerne til denne ret, og så gemme resten i fryseren.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/kvaeg/kvaeg148.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.