nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Oksetyndstegsfilet

800 g oksetyndstegsfilet
1 tsk groft salt

400 g kartofler

¼ gulerod
¼ løg
2 tsk flydende margarine
1 spsk hvedemel
2 dl oksebouillon
¼ dl tomatpuré
½ dl rødvin
1 knsp timian
1 laurbærblad

150 g grønne bønner

Fedtlaget ridses på kryds og tværs med en skarp kniv, hvorefter kødet drysses med salt, lægges i et ovnfast fad og brunes i ovnen ved 225° i 15 minutter. Lidt vand hældes i fadet, og kødet steges videre ved 160° i 25-35 minutter. Stegetiden afhænger af kødets tykkelse og hvor rødt man ønsker stegen. Det er derfor sikrest at benytte et stegetermometer, som skal vise 58°-62°.

Stegen skal derefter hvile tildækket med folie i ca. 20 minutter, inden den skæres i skiver, til der resterer halvdelen, som stilles i køleskabet til næste dag.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Groft reven gulerod og hakket løg svitses i margarine i en gryde. Mel drysses over, og bouillon tilsættes under omrøring. Timian og laurbærblad kommes i gryden og sovsen koges under låg i 10 minutter, hvorefter den sies, tilsættes tomatpuré og rødvin, og gives et opkog, inden den tilsmages med salt og peber.

Bønnerne kommes i kogende vand med salt og koges 6-7 minutter for friske og 2-3 minutter for frosne bønner.

På andendagen varmes kødet forsigtigt i lidt margarine i en gryde med låg, ca. 10 minutter, skæres i skiver og serveres med Kartofler med hytteost og Provencetomater.

odv xkvaeg rødvinssovs
Klik for større billede Klik for større billede
Energi pr. person: 3.199 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 51 g 27%
Kulhydrat 49 g 26%
Fedt 38 g 46%
Alkohol 1 g 1%

Energiberegningen viser et gennemsnit for de 2 dage.

Vær opmærksom på, at denne opskrift er til 2 dage.

En lille culottesteg på 800 g kan også tilberedes efter denne opskrift. En eventuel hinde på kødsiden skæres af inden tilberedningen og kødet skæres i skiver på tværs af kødfibrene ved servering.

Billedet viser retten tilberedt med culottesteg.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/kvaeg/kvaeg151.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.