nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Gryderet med kalvebov

350 g kalvebov uden ben
2 tsk olivenolie
1/2 løg

1 dl oksebouillon
1 laurbærblad
1 tsk oregano

1 grøn peberfrugt
1 dåse hakkede tomater

¼ dl vand
1 spsk majsstivelse
150 g frosne ærter

450-500 g kartofler
1½ dl mælk

150 g icebergsalat
75 g druer
2 tsk olivenolie
1½ tsk balsamicoeddike

Kalvebov udskæres i terninger og brunes i olivenolie i en gryde. Løg i halve skiver tilsættes og svitses nogle minutter.

Bouillon, laurbærblad og oregano tilsættes og kødet koges 45 minutter.

Peberfrugt i terninger og dåsetomater med væde tilsættes og kødet koges yderligere 30 minutter.

Vand udrørt med majsstivelse og frosne ærter tilsættes og koges et par minutter, hvorefter sovsen tilsmages med salt og peber.

Kartoflerne skæres i mindre stykker og koges i vand uden salt i 20 minutter. Vandet hældes fra, kartoflerne moses og piskes med kogende mælk, inden de tilsmages med salt og lidt hvid peber.

Salaten skæres i strimler, druerne halveres og kernerne fjernes. Salat og druer blandes. Olivenolie og eddike røres sammen og hældes over.

kbv xkvaeg kartoffelmos icebergsalat med druer
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.139 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 53 g 28%
Kulhydrat 81 g 44%
Fedt 23 g 28%
Alkohol 0 g 0%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/kvaeg/kvaeg152.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.