nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Lasagne med oksekød og bacon

75 g bacontern
1 tsk olivenolie
1 lille løg
1 fed hvidløg
200 g hakket oksekød
1 dl oksebouillon
1½ dl tomatpuré
¼ tsk oregano
¼ tsk timian

¼ tsk flydende margarine
8 plader tørret, eller tilsvarende mængde frisk lasagne
2 dl Mornay sauce
1 dl reven mozzarella

Bacontern svitses i olivenolie en gryde. Hakket løg, hvidløg og kød tilsættes og svitses under grundig omrøring til kødet har skiftet farve. Bouillon, tomatpuré, oregano og timian kommes så i gryden, og sovsen koges under låg i 20 minutter.

Et ovnfast fad, som passer til to plader lasagne, smøres, og lasagne plader, kødsovs og Mornay sauce kommes skiftevis deri, der begyndes og sluttes med Mornay sauce. Lidt mozzarella drysses mellem de enkelte lag, resten drysses over den øverste lasagne plade.

Fadet stilles i ovnen ved 200° så lang tid som der er angivet på lasagne pakken, sædvanligvis 30-40 minutter for tørrede lasagne plader og 20 minutter for friske.

Hvis retten tilberedes med tørrede lasagne plader, er det vigtigt, at det øverste lag plader er helt dækket af Mornay sauce, og det anbefales at lægge folie over fadet de første 20-25 minutter.

Server lasagnen med grøn salat, gulerod-hvidkålssalat eller råkost som tilbehør.

las xpasta
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.995 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 48 g 27%
Kulhydrat 54 g 31%
Fedt 33 g 42%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen inkluderer grøn salat bestående af i alt 100 g icebergsalat, 1 tomat, ½ dåse majs á 160 g netto og 50 g 5% dressing.

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende Mornay sauce.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/pasta/pasta105.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.