nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Lasagne med fisk

200 g torskefilet
½ dl vand
½ tsk citronsaft

5 dl mælk
1 spsk flydende margarine
3 spsk hvedemel

100 g røget hellefisk
1 knsp reven muskatnød
1 knsp cayennepeber

¼ tsk flydende margarine
8 plader tørret, eller tilsvarende mængde frisk lasagne
1 dl reven mozzarella

Torskefileterne skæres i 2 cm stykker og dampes 3-4 minutter i vand tilsat salt og citronsaft. Fiskestykkerne tages op med en hulske, kogevandet gemmes.

Mælken bringes i kog. Margarinen opvarmes, melet røres i og der spædes med kogende mælk lidt efter lidt under piskning. Kogevandet tilsættes og sovsen koges i 5 minutter.

Torsk og hellefisk skåret i mindre stykker kommes i sovsen, som derefter smages til med reven muskatnød og cayennepeber.

Et ovnfast fad, som passer til to plader lasagne, smøres, og lasagne og fiskesovs kommes lagvis i fadet. Mozzarella drysses over.

Fadet stilles i ovnen ved 200° så lang tid som der er angivet på lasagne pakken, sædvanligvis 30-40 minutter for tørrede lasagne plader og 20 minutter for friske.

Hvis retten tilberedes med tørrede lasagne plader, anbefales det at lægge folie over fadet de første 20-25 minutter.

Server lasagnen med grøn salat, gulerod-hvidkålssalat eller råkost som tilbehør.

las xpasta fiskelasagne
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.709 kJ Gul smiley
Rød smiley
Protein 48 g 30%
Kulhydrat 57 g 36%
Fedt 24 g 34%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen inkluderer grøn salat bestående af i alt 100 g icebergsalat, 1 tomat, ½ dåse majs á 160 g netto og 50 g 5% dressing.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/pasta/pasta106.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.