nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Pastagratin med yoghurtsovs

100 g tørret pasta

½ løg
½ fed hvidløg
½ spsk olivenolie
150 g hakket kalve- og svinekød
½ dåse hakkede tomater
1 spsk tomatkoncentrat
½ tsk oregano

½ tsk majsstivelse
1½ dl yoghurt naturel
1 bg past. æggeblommer
1 spsk reven parmesan

1 dl yoghurt naturel
¼ tsk salt
¼ tsk taffel sennep
1 spsk fint hakket løg
1½ spsk tomatketchup
2 tsk sukker
200 g hvidkål

Pastaen koges som angivet på pakken.

Hakket løg og hvidløg svitses i olivenolie i en gryde. Kødet tilsættes og svitses under omrøring til det har skiftet farve. Hakkede tomater, tomatkoncentrat, oregano, salt og peber tilsættes og sovsen koges under låg i 10 minutter.

Majsstivelse udrøres i yoghurten. Varmes op under omrøring og tages af komfuret. Æggeblommer piskes med lidt varm yoghurt og røres så sammen med resten af yoghurten og reven parmesan.

Den kogte pasta kommes i bunden af et smurt ovnfast fad. Kødsovsen hældes over, derefter yoghurtsovsen. Fadet dækkes med folie og stilles i ovnen ved 200° i 20 minutter. Folien fjernes når halvdelen af tiden er gået.

Yoghurt røres med salt, sennep, løg, tomatketchup og sukker. Hvidkål snittes fint og blandes med dressingen, hvorefter salaten trækker i mindst 30 minutter.

gtn xpasta hvidkål med yoghurt
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.667 kJ Gul smiley
Gul smiley
Gul smiley
Protein 34 g 22%
Kulhydrat 67 g 43%
Fedt 25 g 35%
Alkohol 0 g 0%

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende ½ dåse hakkede tomater.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/pasta/pasta128.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.