nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Pastagratin med lammekød

125 g tørret pasta

½ løg
½ spsk olivenolie
200 g hakket lammekød
½ dåse hakkede tomater
¾ dl hønsebouillon
1 knsp kanel
½ dl tør vermouth
1 spsk reven parmesan
1 spsk hakket persille

1½ dl Mornay sauce
50 g reven emmentaler
2 spsk rasp

300 g gulerødder
2-3 spsk citronsaft
2-3 tsk sukker

Pastaen koges som angivet på pakken.

Hakket løg svitses i olivenolie i en gryde. Kødet tilsættes og svitses under omrøring til det har skiftet farve. Dåsetomater, bouillon, kanel, salt og peber tilsættes og sovsen koges under låg i 15 minutter, hvorefter vermouth, parmesan og hakket persille røres i.

Halvdelen af pastaen kommes i et smurt ovnfast fad, derefter kødsovsen, så resten af pastaen. Mornay sauce hældes over, drysses med emmentaler og rasp, hvorefter fadet dækkes med folie og stilles i ovnen ved 200° i 20 minutter. Folien fjernes når halvdelen af tiden er gået.

Gulerødder rives fint, blandes med citronsaft og smages til med sukker.

gtn xpasta
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.609 kJ Gul smiley
Gul smiley
Gul smiley
Protein 47 g 22%
Kulhydrat 88 g 42%
Fedt 32 g 33%
Alkohol 3 g 3%

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende ½ dåse hakkede tomater.

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende Mornay sauce.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/pasta/pasta136.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.