nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Lasagne med grønsager

½ løg
½ squash
150 g aubergine
½ grøn peberfrugt
85 g champignon
1 spsk olivenolie

200 g frossen hel spinat
½ dåse hakkede tomater

8 plader tørret, eller tilsvarende mængde frisk lasagne
2½ dl Mornay sauce
½ dl reven parmesan

Hakket løg, squash i kvarte skiver, aubergine og peberfrugt i terninger og champignon i skiver svitses 8-10 minutter i olivenolie.

Spinaten optøs, trykkes fri for væde, hakkes groft og tilsættes sammen med dåsetomater og gives et kort opkog, hvorefter grønsagssovsen smages til med salt og peber

Et ovnfast fad, som passer til to plader lasagne, smøres let, og lasagne plader, grønsagssovs og Mornay sauce kommes skiftevis deri, der begyndes og sluttes med Mornay sauce. Lidt parmesan drysses mellem de enkelte lag, resten drysses over den øverste lasagne plade.

Fadet stilles i ovnen ved 200° så lang tid som der er angivet på lasagne pakken, sædvanligvis 30-40 minutter for tørrede lasagne plader og 20 minutter for friske.

Hvis retten tilberedes med tørrede lasagne plader, er det vigtigt, at det øverste lag plader er helt dækket af Mornay sauce, og det anbefales at lægge folie over fadet de første 20-25 minutter.

Server lasagnen med grøn salat, gulerod-hvidkålssalat eller råkost som tilbehør.

las xpasta grønsagslasagne
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.184 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 23 g 18%
Kulhydrat 62 g 49%
Fedt 19 g 33%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen inkluderer grøn salat bestående af i alt 100 g icebergsalat, 1 tomat, ½ dåse majs á 160 g netto og 50 g 5% dressing.

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende ½ dåse hakkede tomater.

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende Mornay sauce.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/pasta/pasta145.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.