nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Sprængt nakkefilet med grønlangkål

¾ liter vand
150 g salt
20 g sukker

400 g nakkefilet

3 peberkorn
1 laurbærblad
2 kviste persille
½ tsk timian

400 g små kartofler
2 spsk sukker
1 spsk flydende margarine

300 g frossen hakket grønkål
1½ dl vand
1½ spsk kalvefond
½ dl kaffefløde
1½ spsk hvedemel
½ dl vand
¼ tsk salt
½ tsk sukker

Vand, salt og sukker koges sammen til en lage, som derefter stilles til afkøling.

Kødet lægges i en skål, der passer i størrelse, så kødet kan blive helt dækket. Lagen hældes ved, og skålen stilles i køleskabet i 1 døgn. Kødet vendes efter 12 timer.

Kødet tages op af lagen og koges 1½ time i frisk vand tilsat peberkorn, laurbærblad, persille kviste og timian. Kødet skal være dækket af vandet under kogningen.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt, pilles og afkøles. Sukkeret smeltes i en gryde ved svag varme. Margarinen røres i når sukkeret er smeltet. Kartoflerne kommes i koldt vand et øjeblik, vandet hældes fra, hvorefter kartoflerne kommes i gryden, og røres rundt til de er jævnt brunede.

Grønkålen optøs i en gryde med vand ved svag varme. Kalvefond og fløde tilsættes og koges i 5 minutter. Vand rystes med mel i en meljævner, tilsættes og koges yderligere 5 minutter under omrøring, hvorefter kålen smages til med salt og sukker.

nak xsvin brunede kartofler grønlangkål
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.111 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 46 g 25%
Kulhydrat 60 g 33%
Fedt 34 g 42%
Alkohol 0 g 0%

Vær opmærksom på, at tilberedningen af denne ret skal påbegyndes dagen før.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/svin/svin101.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.