nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Nakkefilet med blommesovs

400 g nakkefilet
½ spsk flydende margarine
½ løg
½ fed hvidløg
150 g blommer
¾ dl rødvin
¾ dl hønsebouillon
1-1½ tsk majsstivelse
¼ dl kaffefløde
½-1 tsk akaciehonning

450-500 g kartofler
1½ dl mælk

150 g grønne bønner

Kødet brunes i margarine. Finthakket løg og hvidløg tilsættes og svitses 2-3 minutter. Blommerne skæres i halve, udstenes, og svitses et øjeblik inden rødvin, salt og peber tilsættes. Kødet steges så ved svag varme i 1½ time, hvorefter det tages op og holdes varmt.

Stegeskyen pureres med en stavblender, eller passeres gennem en sigte, bouillon hældes ved og sovsen bringes i kog inden fløde udrørt med majsstivelse tilsættes og koges et øjeblik. Sovsen tilsmages med salt og peber, sødes eventuelt med lidt akaciehonning, og tilsættes et par dråber kulør.

Kartoflerne skæres i mindre stykker og koges i vand uden salt i 20 minutter. Vandet hældes fra, kartoflerne moses og piskes med kogende mælk, inden de tilsmages med salt og lidt hvid peber.

Bønnerne kommes i kogende vand med salt og koges 6-7 minutter for friske og 2-3 minutter for frosne bønner.

nak xsvin kartoffelmos
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.352 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 47 g 24%
Kulhydrat 73 g 37%
Fedt 31 g 36%
Alkohol 4 g 3%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/svin/svin106.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.