nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Stegt flæsk med persillesovs

6-8 skiver stegeflæsk

400 g kartofler

2-3 gulerødder
2 spsk vand
1 tsk flydende margarine
¼ tsk timian

½ spsk flydende margarine
1 spsk hvedemel
2½ dl mælk
2 spsk hakket persille

Flæskeskiverne kan steges på en pande eller i ovnen. I begge tilfælde skal de først aftørres og drysses med salt og efter tilberedningen lægges til afdrypning på et stykke fedtsugende papir i nogle minutter.

Ved pandestegning lægges flæskeskiverne på panden og steges i 15 minutter ved middel varme, hvorefter de vendes og steger videre 10-15 minutter. Overskydende fedt hældes af panden når flæskeskiverne vendes.

Ved ovnstegning lægges flæskeskiverne på risten i en mindre bradepande. Lidt vand hældes i bunden af bradepanden, som derefter stilles i en kold ovn på øverste ribbe. Ovnen tændes på 225° og flæskeskiverne steges i 20 minutter, hvorefter de vendes og steges yderligere 15-20 minutter, til de er sprøde.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Gulerødderne skæres i skiver eller stave og dampes 15 minutter i vand med margarine, salt og timian.

Margarinen opvarmes i en gryde. Mel røres i og mælken tilsættes lidt ad gangen under piskning. Sovsen koges i 5 minutter når mælken er tilsat, hvorefter den smages til med salt og hvid peber og tilsættes hakket persille.

stg xsvin
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.725 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 45 g 28%
Kulhydrat 72 g 45%
Fedt 20 g 27%
Alkohol 0 g 0%

I energiberegningen er det antaget, at det afsmeltede fedt udgør en fjerdedel af flæskets vægt før stegning.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/svin/svin112.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.