nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Marineret nakkefilet

400 g nakkefilet
1½ dl rødvin
½ tsk basilikum
1 fed hvidløg

1 tsk flydende margarine
1 spsk danablu
2 spsk syrnet fløde
1½ dl vand

½ dl kaffefløde
¾ spsk majsstivelse

1½ dl syrnet fløde
¼ tsk citronsaft
1 knsp sukker
40 g blegselleri
150 g (rødt) æble
75 g grønne druer
12 halve valnødder

400 g kartofler

Kødet lægges i en skål der passer i størrelse. Rødvin, basilikum og hvidløg i kvarte blandes og hældes over, og kødet marineres 1 døgn i køleskab. Skal vendes efter ½ døgn.

Kødet tages op af marinaden, tørres med køkkenrulle, brunes i margarine, lægges i et ovnfast fad og drysses med salt og peber. Danablu og syrnet fløde røres sammen og smøres på kødet. Marinaden sies, tilsættes vand, og hældes i fadet. Låg lægges over og kødet steges ved 200° i 1½ time. Kødet skal herefter hvile 10-15 minutter inden udskæring.

Skyen hældes i en gryde og bringes i kog. Fløde udrørt med majsstivelse tilsættes, og sovsen koges et par minutter inden den smages til med salt og peber og tilsættes lidt kulør.

Syrnet fløde smages til med citronsaft og sukker. Æbler med skræl i små terninger, blegselleri i meget tynde skiver, halverede og udstenede druer og groft hakkede valnødder blandes med syrnet fløde og trækker 30 minutter inden servering.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

nak xsvin waldorfsalat
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.954 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 48 g 21%
Kulhydrat 65 g 28%
Fedt 48 g 46%
Alkohol 7 g 5%

Vær opmærksom på, at tilberedningen af denne ret skal påbegyndes dagen før.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/svin/svin118.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.