nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Stegt flæsk med stuvede grønsager

6-8 skiver stegeflæsk

400 g kartofler

225 g gulerødder
75 g frosne ærter
2 dl mælk
¾ spsk hvedemel
2 spsk hakket persille

Flæskeskiverne kan steges på en pande eller i ovnen. I begge tilfælde skal de først aftørres og drysses med salt og efter tilberedningen lægges til afdrypning på et stykke fedtsugende papir i nogle minutter.

Ved pandestegning lægges flæskeskiverne på panden og steges i 15 minutter ved middel varme, hvorefter de vendes og steger videre 10-15 minutter. Overskydende fedt hældes af panden når flæskeskiverne vendes.

Ved ovnstegning lægges flæskeskiverne på risten i en mindre bradepande. Lidt vand hældes i bunden af bradepanden, som derefter stilles i en kold ovn på øverste ribbe. Ovnen tændes på 225° og flæskeskiverne steges i 20 minutter, hvorefter de vendes og steges yderligere 15-20 minutter, til de er sprøde.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Gulerødderne skæres i 1 cm terninger, koges 5 minutter i vand med salt, hvorefter de afdryppes i en sigte. Mælk og mel rystes sammen i en meljævner, hældes i en gryde og koges under omrøring i 1 minut hvorefter gulerødder og ærter tilsættes og varmes igennem. Stuvningen smages til med salt og hvid peber inden den tilsættes hakket persille.

stg xsvin
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.259 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 45 g 34%
Kulhydrat 57 g 43%
Fedt 14 g 23%
Alkohol 0 g 0%

I energiberegningen er det antaget, at det afsmeltede fedt udgør en fjerdedel af flæskets vægt før stegning.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/svin/svin121.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.