nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Gryderet med vildtsovs

250 g skinkesmåkød
50 g bacontern
1 tsk flydende margarine
3 enebær
½ tsk stødt rosmarin
1 dl hønsebouillon
½ dl tomatpuré
½ dl rødvin

½ dl syrnet fløde
2 tsk majsstivelse
1 tsk danablu
1 spsk ribsgelé

250 g champignon

450-500 g kartofler
1½ dl mælk

4-5 blommer
12 halve valnødder
1 tsk flydende margarine
1 spsk cognac
2-2½ spsk akaciehonning
2-3 tsk balsamicoeddike
1 tsk kalvefond

Kød og bacon brunes i margarine i en gryde. Knuste enebær, rosmarin, bouillon, tomatpuré og rødvin tilsættes og retten koges i 30 minutter under låg.

Syrnet fløde udrørt med majsstivelse, danablu og ribsgelé tilsættes, hvorefter retten koges op og smages til med salt og peber.

Champignon i kvarte ristes på en tør pande og tilsættes.

Kartoflerne skæres i mindre stykker og koges i vand uden salt i 20 minutter. Vandet hældes fra, kartoflerne moses og piskes med kogende mælk, inden de tilsmages med salt og lidt hvid peber.

Blommer i både og valnødder brækket i mindre stykker svitses et par minutter i margarine. Cognac, honning, eddike, kalvefond, salt og peber tilsættes og koges 3-5 minutter uden låg. Den nøjagtige kogetid og mængde af akaciehonning afhænger af hvor modne blommerne er. Overskydende væde kan eventuelt hældes fra inden servering, hvis blommerne er meget modne.

sma xsvin kartoffelmos sur-søde blommer
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.676 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 46 g 21%
Kulhydrat 99 g 46%
Fedt 28 g 29%
Alkohol 5 g 4%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/svin/svin127.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.