nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Gryderet med øl og bacon

3 skiver bacon
250 g skinkesmåkød
½ spsk flydende margarine
1 løg
½ fed hvidløg
1 dl hønsebouillon
1 dl (mørk) øl
½ spsk hvidvinseddike
1 knsp reven muskatnød
¼ tsk timian
1 laurbærblad

¼ dl vand
1 spsk majsstivelse

450-500 g kartofler
1½ dl mælk

300 g blomkål

Bacon i mindre stykker brunes sammen med kødet i margarine i en gryde. Hakket løg og hvidløg tilsættes og svitses et par minutter inden bouillon, øl, eddike og krydderier kommes i gryden og retten koges 30 minutter under låg. Laurbærbladet tages op, vand udrørt med majsstivelse tilsættes og koges et par minutter.

Kartoflerne skæres i mindre stykker og koges i vand uden salt i 20 minutter. Vandet hældes fra, kartoflerne moses og piskes med kogende mælk, inden de tilsmages med salt og lidt hvid peber.

Blomkål deles i mindre buketter og koges i vand med salt i 10 minutter.

sma xsvin kartoffelmos
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.407 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 41 g 29%
Kulhydrat 62 g 44%
Fedt 16 g 25%
Alkohol 2 g 2%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/svin/svin128.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.