nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Nakkefilet med ølsovs

400 g nakkefilet
½ spsk flydende margarine
1-2 løg
½ dl rasp
½ spsk sojasauce
1 knsp tsk timian
1 spsk hakket persille
1 flaske á 33 cl (mørk) øl

¼-½ spsk majsstivelse
¼ dl vand

400 g kartofler

2 tomater
½ fed presset hvidløg
½ tsk Herbes de Provence
½ spsk hakket persille
½ spsk rasp
½ tsk olivenolie

Kødet brunes i margarine, hvorefter det lægges i et ovnfast fad og drysses med salt og peber. Løg i skiver svitses 5-6 minutter, hvorefter rasp, sojasauce, timian og persille røres sammen med løgene, og blandingen fordeles over kødet. Øl hældes i fadet, det dækkes med folie og stilles i ovnen ved 200° i 1½ time.

Kødet tages op, skyen hældes i en gryde, tilsættes vand udrørt med majsstivelse, koges et par minutter og tilsmages med salt og eventuelt en anelse sukker.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Tomaterne skoldes, flås, halveres og stilles i et smurt ovnfast fad. Hvidløg presses over og tomaterne drysses med Herbes de Provence, persille, rasp, og salt. Olivenolie dryppes på og tomaterne stilles i ovnen 8-10 minutter ved 200°.

nak xsvin provencetomater
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.417 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 45 g 22%
Kulhydrat 70 g 35%
Fedt 31 g 34%
Alkohol 10 g 9%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/svin/svin129.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.