nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Nakkefilet med vildtsovs

400 g nakkefilet
½ spsk flydende margarine
4 enebær

50 g bacontern
1 dl hønsebouillon
½ dl syrnet fløde
1 spsk majsstivelse
½ spsk ribsgelé

1½ dl syrnet fløde
¼ tsk citronsaft
1 knsp sukker
40 g blegselleri
150 g (rødt) æble
75 g grønne druer
12 halve valnødder

400 g kartofler

Ribsgelé

Nakkefilet brunes i margarine, drysses med salt, peber og knuste enebær, og lægges i et ovnfast fad.

Bacontern ristes på panden, bouillon, syrnet fløde rørt med majsstivelse, salt, ribsgelé og eventuelt et par dråber kulør røres i sovsen, som derefter hældes i fadet.

Fadet dækkes med folie og sættes i ovnen ved 200° i 1½ time.

Syrnet fløde smages til med citronsaft og sukker. Æbler med skræl i små terninger, blegselleri i meget tynde skiver, halverede og udstenede druer og groft hakkede valnødder blandes med syrnet fløde og trækker 30 minutter inden servering.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Serveres med ribsgelé.

nak xsvin waldorfsalat
Klik for større billede
Energi pr. person: 4.049 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 50 g 21%
Kulhydrat 74 g 31%
Fedt 51 g 48%
Alkohol 0 g 0%

Energiberegningen inkluderer 20 g ribsgelé pr. person.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/svin/svin136.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.