nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Svinekæber med ølsovs

4 stk svinekæber
1 spsk flydende margarine

2-3 gulerødder
1 persillerod eller pastinak
½ stængel blegselleri
3 skalotteløg
1 fed hvidløg

1 flaske á 33 cl (mørk) øl
½ tsk timian

½ dl kaffefløde
2 spsk majsstivelse
½-1 spsk ribsgelé

450-500 g kartofler
1½ dl mælk

Hinderne skæres af svinekæberne, de tørres af i køkkenrulle, drysses med salt og peber og brunes ved forholdsvis høj varme i margarine i en sauterpande, hvorefter de tages op.

Gulerødder, persillerod/pastinak og blegselleri i tykke skiver, kvarte skalotteløg og hakket hvidløg kommes i sauterpanden og brunes.

Svinekæberne kommes tilbage i sauterpanden, øl og timian og salt tilsættes, låg lægges på, og retten steges ved svag varme i 1½ time. Kødet vendes et par gange i løbet af stegetiden.

Svinekæberne tages op, stegeskyen sis fra grønsagerne over i en gryde, bringes i kog, tilsættes kaffefløde udrørt med majsstivelse, og koges et par minutter, hvorefter sovsen tilsmages med salt, peber og ribsgelé.

Kartoflerne skæres i mindre stykker og koges i vand uden salt i 20 minutter. Vandet hældes fra, kartoflerne moses og piskes med kogende mælk, inden de tilsmages med salt og lidt hvid peber.

sdv xsvin kartoffelmos
Klik for større billede
Energi pr. person: 3.207 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 50 g 26%
Kulhydrat 83 g 44%
Fedt 20 g 24%
Alkohol 6 g 6%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/svin/svin147.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.