nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Mørbrad med aubergine og tomater

1 aubergine
1 spsk olivenolie
4 tomater
½ fed hvidløg
½ tsk oregano
2 tsk olivenolie
1 dl reven mozzarella

½ svinemørbrad
1 tsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1 dl hvidvin
1 skalotteløg
½ tsk oregano

¼ dl kaffefløde
½ spsk majsstivelse

75 g tørret pasta
¼ tsk olivenolie

Aubergine skæres i skiver, drysses med salt, og trækker i 15-20 minutter. Skiverne aftørres og steges i olivenolie 5 minutter på hver side, hvorefter de kommes i et smurt ovnfast fad blandet med tomatskiver. Olivenolie dryppes over og fint hakket hvidløg, oregano, salt og peber drysses på. Mozzarella fordeles over, hvorefter fadet stilles i ovnen ved 160° i 45 minutter.

Svinemørbrad brunes i olivenolie, krydres med salt og peber, og lægges i et ovnfast fad. Citronsaft, hvidvin, hakket skalotteløg og oregano tilsættes. Fadet dækkes med folie og stilles i ovnen sammen med grønsagerne i 30-35 minutter.

Kødet tages op og hviler i 10 minutter inden det skæres i skiver. Stegeskyen hældes i en gryde, bringes i kog, tilsættes kaffefløde udrørt med majsstivelse, og koges et par minutter.

Pastaen koges som angivet på pakken, afdryppes og vendes med olivenolie.

mbr xsvin
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.738 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 46 g 28%
Kulhydrat 47 g 29%
Fedt 28 g 38%
Alkohol 5 g 5%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/svin/svin149.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.