nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Mørbrad med olivensovs

1½ dl ris
3 dl vand
1 knsp salt

½ løg
½ fed hvidløg
1 tsk flydende margarine
½ dåse hakkede tomater
½ dl hønsebouillon
¼ tsk oregano
12 oliven med rød peber
1 tsk kapers (kan udelades)

½ svinemørbrad
½ spsk hvedemel
2 tsk flydende margarine

200 g frosne ærter

Risene drysses i kogende vand med salt, koges ved svag varme i 20 minutter, og står så på eftervarmen et par minutter.

Mørbraden skæres i stykker, bankes let ud med håndroden, vendes i mel, og brunes i margarine. Tages af panden og krydres med salt og peber.

Hakket løg og hvidløg svitses i margarine. Tomater, bouillon, salt, peber og oregano tilsættes. Sovsen koges nogle minutter, hvorefter oliven i skiver og kapers tilsættes.

Mørbrad stykkerne lægges tilbage på panden, låg lægges over, og kødet steger færdig i sovsen 2-3 minutter på hver side.

De frosne ærter kommes i kogende vand med salt og koges 1-2 minutter.

mbr xsvin
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.554 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 44 g 30%
Kulhydrat 65 g 43%
Fedt 18 g 27%
Alkohol 0 g 0%

Her kan du hurtigt finde andre opskrifter, hvor du kan anvende ½ dåse hakkede tomater.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/svin/svin153.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.