nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Mørbrad med gorgonzolasovs

400 g kartofler
1 tsk flydende margarine
1 tsk olivenolie
¼ tsk stødt rosmarin

½ svinemørbrad
½ spsk hvedemel
½ spsk flydende margarine

½ dl kaffefløde
50 g gorgonzola
½ dl hvidvin
¼ dl vand
1 tsk majsstivelse
1 spsk klippet purløg

250 g grønne asparges

Kartoflerne skrælles, koges 15-20 minutter i vand med salt og afkøles, hvorefter de skæres i kvarte og svitses på alle sider et par minutter ved god varme i margarine og olivenolie. Drysses med salt og rosmarin når de er færdige.

Mørbrad skæres i stykker på 2-3 cm, bankes let ud med håndroden, vendes i mel og steges i margarine 2-3 minutter på hver side. Tages tages af panden og krydres med salt og peber.

Fløde og gorgonzola blandes i en gryde og bringes i kog. Hvidvin og vand udrørt med majsstivelse tilsættes og sovsen koges under omrøring i 3 minutter. Gryden tages af komfuret, purløg kommes i, og sovsen smages til med salt og hvid peber.

De grønne asparges skylles grundigt og den nederste træede ende brækkes af. Aspargesne skæres så i 3-4 cm store stykker og koges 1½-2 minutter i vand med salt, inden de afdryppes i en sigte.

mbr xsvin kartoffeltern gorgonzolasovs
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.548 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 44 g 30%
Kulhydrat 49 g 32%
Fedt 24 g 35%
Alkohol 2 g 3%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/svin/svin169.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.