nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Helstegt mørbrad

½ svinemørbrad
1 tsk flydende margarine
1 dl hønsebouillon
½ dl kaffefløde
½ spsk majsstivelse

400 g kartofler

15-20 tørrede svesker
1½ dl vand
1 spsk sukker
1 rødløg
½ spsk flydende margarine
1 æble
1 knsp timian
1 tsk citronsaft
½ dl kaffefløde

Mørbraden brunes i margarine i en gryde og drysses med salt og peber. Bouillon tilsættes og kødet steges under låg ved svag varme i 18-20 minutter. Vendes når halvdelen af stegetiden er gået. Kødet tages op og hviler 10 minuttrer inden det skæres i skiver.

Stegeskyen bringes i kog, kaffefløde udrørt med majsstivelse tilsættes og koges et par minutter, inden sovsen smages til med salt og peber. Sovsen kan eventuelt tilsættes lidt kulør.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Sveskerne halveres og koges 10 minutter i vand med sukker. Løg i halve skiver svitses 5 minutter i margarine. Skrællet æble i tynde både, de kogte svesker, timian, citronsaft og 2 spsk kogevand fra sveskerne tilsættes og koges sammen i 5 minutter inden fløde hældes ved og koges med et øjeblik.

mbr xsvin sveske-æble kompot
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.820 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 40 g 24%
Kulhydrat 89 g 53%
Fedt 17 g 23%
Alkohol 0 g 0%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/svin/svin175.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.