nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Græsk mørbradfad

2½ dl yoghurt naturel
¼ agurk
½ fed hvidløg
½ tsk sukker
¼ tsk salt

200 g små kartofler
½ fed hvidløg
½ spsk olivenolie

½ svinemørbrad
½ spsk flydende margarine
½ aubergine
1½ dl vand
1 tsk kalvefond

½ gul peberfrugt
8 sorte oliven
6 soltørrede tomater
2 tomater
25 g salattern
1 tsk timian

Yoghurt naturel afdryppes i et kaffefilter i et par timer. Agurken rives groft, væden knuges fra i hånden, og den revne agurk blandes med yoghurten i en skål. Presset hvidløg, sukker og salt tilsættes og tzatzikien trækker mindst 30 minutter.

Kartofler med skræl skrubbes grundigt, skæres i kvarte og stilles i et ovnfast fad. Presset hvidløg røres med olivenolie og dryppes over kartoflerne som derefter drysses med salt og peber og stilles i ovnen ved 225° i 30 minutter.

Mørbrad skæres i stykker, som bankes let ud med håndroden, deles i kvarte og brunes i margarine. Aubergine i terninger tilsættes og svitses inden vand rørt med kalvefond hældes ved og småkoger 5 minutter, hvorefter blandingen hældes i fadet over de stegte kartofler.

Peberfrugt i terninger, oliven i skiver og soltørrede tomater i mindre stykker kommes så i fadet, og dækkes med tomatskiver drysset med smuldrede salattern, timian, salt og peber. Fadet stilles derefter tilbage i ovnen ved 225° i 15 minutter.

mbr xsvin tzatziki
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.486 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 47 g 32%
Kulhydrat 53 g 37%
Fedt 20 g 31%
Alkohol 0 g 0%

I stedet for at afdryppe 2½ dl yoghurt naturel kan tzatzikien tilberedes med 1¼ - 1½ dl græsk yoghurt 2%.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/svin/svin177.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.